Нашият Блог
Интересни статии за здравословно хранене
Интересни статии за здравословно хранене
Спрете трансмазнините, заредете се с фибри, хапвайте по-често риба и ядки, съветват учените
Ново проучване, публикувано в European Journal of Clinical Nutrition, констатира че режимът на растителна основа е по-работещ при възрастни с наднормено тегло
Приемът на този плод може да намали вероятността от прояви на ринит, пароксизмални хрипове, екзема и хранителни алергии, сочат резултатите от ново проучване
То е чудесен източник на протеини и селен и е с нисък гликемичен индекс. Учени твърдят, че приемът му може да помогне за предотвратяване на някои видове онкологични заболявания, за управление на диабета и за запазване на паметта и мисловните способности при по-възрастните
Бананите, портокалите, сушените сини сливи, доматите, картофите, боб „Лима“ и слънчогледовите семки са богат източник на този минерал. Прочетете в статията какво количество от него ви е необходимо в зависимост от вашата възраст
Специфични хранителни вещества могат да повишат чувството за самоувереност, като подхранват мозъка и впоследствие влияят положително на емоциите, сочи проучване на Европейския университет във Валенсия.
Изследване на Чикагския университет, публикувано в ACS Chemical Biology, разкрива, че лантибиотикът низин, който се добавя към храните, за да се предотврати развитието на бактерии, може да влияе както на патогените, така и на полезните чревни бактерии при хората
Според изследване на Харвардското училище за обществено здраве „Т.Х.Чан“ 25% от 18-те милиона случая на онкозаболели в САЩ могат да бъдат предотвратени чрез подобряване на диетата
Преддиабетното състояние е червена лампа, която алармира, че трябва да се вземат мерки. WebMD предлага няколко съвета за хранене, които могат да помогнат.
Грелинът се произвежда и освобождава в стомаха. Хората често го наричат "хормон на глада", защото повишава апетита. Той също така подпомага регулирането на кръвната захар, предотвратява разграждането на мускулите и предпазва сърцето
Ново проучване сочи, че само за две седмици настъпва промяна, която може да намали риска от инсулт и инфаркт и инсулт с 5%
Добавете овесени ядки, броколи, боровинки, бадеми, билки и подправки към хранителния си режим. Стойте далеч от мазните храни и пакетираните снаксове
Гените, хормоните,поддържането на висока температура вкъщи, намаляването на въглехидратите са сред основните фактори
Medical News Today описва актуалните изследвания, оценяващи ролята на белтъчините за растежа на мускулите и колко трябва да консумира човек всеки ден
Проучванията показват, че тя помага за понижаване на кръвната захар, засилване на метаболизма, намаляване на холестерола, предпазване от гъбични инфекции и др.
Може да е изненадващо, но научни изследвания сочат, че вероятно такава връзка няма
Киселото зеле, кимчиу, туршиите и хлябът с квас са в списъка с полезни за чревното здраве храни
Говеждото, пилешкото, рибата, сушените плодове и др. са добър източник на този важен за организма елемент
На първо място като цяло е Средиземноморската, следвана от DASH и Флекситарианската. За най-бързо отслабване начело е кето храненето
Пастата, картофената салата, пуканките, свинското и други могат да бъдат полезни. От значение е как се приготвят и колко често присъстват на трапезата
Medical News Today разглежда настоящите изследвания и анализира ползите от честите хапвания с малки порции в сравнение с по-рядкото ядене, но в по-големи количества
В плодовете и зеленчуците този цвят често е признак за съдържание на антоциацини, които помагат за защита на клетките от увреждане
Редовната консумация на разнообразни продукти, богати на витамини и минерали, като цитрусови плодове, спанак, червени чушки и джинджифил, може да помогне за укрепване на организма
Канадски учени дадоха отговор на този въпрос
То помага включително за изграждане на здрави кости, защита на сърцето, предотвратяване на заболявания и подобряване на настроението.
Херинга и скумрия са двете най-здравословни риби, съобщи в интервю за РИА Новости диетологът Надежда Цапкина.
Лекарите наричат дюлята един от най-здравословните есенни плодове.